Hát és derékmasszázs; Ma-uri masszázzsal

Ma-uri masszázs „Egy csepp a Csendes-óceánból” – Hát és derékmasszázs

A Csendes-óceán szigetein honos mozgásformákból és spirituális gyógyításból alakult ki a Ma-Uri ősi masszázs. A masszírozó mozdulatok – melyek, főleg alkarral történnek – rituális tánclépésekhez igazodnak és együtt utánozhatatlan harmóniát hoznak létre.

A masszázs célja a test, a lélek, és a szellem összehangolása, hogy visszaállítsa az egyensúlyt az ember és az univerzum között. Az alkarral történő nyomás hatására az izmok teljesen ellazulnak, a stressztől kialakult csomók feloldódnak.

A masszázs nyugtató hatású, kiválóan alkalmas:

stressz,
depresszió,
pánikbetegség,
szenvedélybetegségek kezelésére,
az idegrendszer megnyugtatására.


Hát és derékmasszázs

Hát, nyak, fej, hosszú hátizom, váll és derék ellazítása alkarral, tenyérrel, ujjbeggyel.

A cél, a lapocka alatti csomók ellazítása kíméletesen, de hatékonyan, bizonyos érzékszerveink stimulálása, az arc akupresszúrás pontjainak nyomásával.WIKI:

Ne tévesszük össze Mauritániával, amely Északnyugat-Afrikában van. Ott a Mórok, más néven a maurik élnek … „maurik” más néven „mórok” földje

  – A maorik Új-Zéland (Aotearoa) őslakos polinéziai származású népe. Őseik Délkelet-Polinéziából érkeztek valamikor 1300 előtt. A maorik Új-Zéland szigetein telepedtek le és sajátságos kultúrát alakítottak ki.

Maori nyelven a māori szó „normálisat”, „egyszerűt”, „természetest” jelent.

Európaiak nagyobb számban a 18. században érkeztek Új-Zélandra és a fegyverekkel és járványokkal szétrombolták a maori társadalmat. 1840 után a maorik elveszítették földjeiket, nyelvük és kultúrájuk a hanyatlás útjára lépett, népességük viszont a 19. század végére növekedni kezdett, az 1960-as években pedig a kultúrájuk kezdett felemelkedni.

A 2013-as népszámlálás idején mintegy 600 000 új-zélandi vallotta magát maorinak, azaz az új-zélandi lakosság mintegy 15%-a, de a nyelvüket nem beszélik ennyien, csak 157 ezren, azaz a maori népesség mintegy 21,7%-a, illetve az új-zélandi lakosság körülbelül 3%-a. Sok maori azonban Ausztráliába költözött, ahol körülbelül 120 ezren élnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

); ga('require', 'displayfeatures'); ga('require', 'linkid'); ga('send', 'pageview');